';

17e eeuwse werkboot uit afvalplastic gaat naar Amsterdam

met een lading met betekenis

Op 11 en 12 augustus gaat een handelsmissie naar Amsterdam met de eerste 17de eeuwse werkboot gemaakt uit afvalplastic. Zeilend en roeiend vanuit Hoorn via Pampus naar Amsterdam. Op het Houten Hoofd van Hoorn (11 augustus om 13:00) wordt een vracht met betekenis geladen. Producten die passen binnen de nieuwe duurzame en circulaire economie.

Er is een officiële toespraak en we worden een behouden vaart toegewenst. Het wordt een spanende reis omdat het niet bekend is of de eerste werkboot gemaakt uit afvalplastic deze reis wel aan kan. Het schip kan dus met haar lading vergaan. Als de reis voorspoedig verloopt gaan we bij Pampus aan land om daar een verslag te doen van de zeiltocht naar Amsterdam. Daarna wordt de reis vervolgd richting het Scheepvaart-museum.

17e eeuwse ontmoeting op het IJ
Daar aangekomen (12 augustus rond 12:00) wordt de lading gelost en zal deze overgedragen worden aan de klant. Daarmee ontstaat een mooi moment om te laten zien waarom klanten kiezen voor duurzame
producten. Voordat we terugvaren zullen we een speciale ontmoeting hebben met een andere 17de eeuws schip. De Halve Maen vaart op dat moment op het IJ. Een mooi moment om met de werkboot een rendez vouz te maken met dit 17de eeuwse jacht (12 augustus om 14:00). Er wordt een baal plastic overgezet die wij mee nemen naar de werf. Met dit plastic maken we een nieuw schip waarvoor medio oktober de kiel officieel wordt gelegd. Wat voor schip het gaat worden houden we nog geheim.

De campagne Clean2Amsterdam is bedoeld om aandacht te vestigen op het project om:

  • anderen te inspireren zelf activiteiten te ondernemen om stappen te maken naar de circulaire maatschappij.
  • te laten zien dat weggooien van afvalplastic zonde is en dat je er nog zoveel mooie dingen mee kan doen zoals de bouw van de werkboot.
  • een oproep te doen aan partijen om zich bij clean2a aan te sluiten om daarmee de transitie naar de circulaire maatschappij en economie te versnellen.
  • een oproep te doen voor vrijwilligers.
  • een financiële bijdrage te vragen voor de stichting zodat we ons werk kunnen blijven voorzetten.
boek ongemak vierkant2 kopie 2
Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIN
  • Pinterest
Share
Tagged in