Leerlingen ontdekken de kracht van afvalplastic

7 oktober 2024

Wij mochten groep 7 en 8 van de Jan Luykenschool verwelkomen voor een inspirerende excursie op onze Clean2Anywhere-werf. Onder leiding van Edwin ter Velde kregen de leerlingen een bijzondere les over duurzaamheid, circulaire economie en doorzettingsvermogen.

Ademloos: afval trotseert extreme plek op aarde

Edwin deelde zijn fascinerende verhaal over zijn expeditie naar Antarctica, waarin hij met een zonneauto, deels gemaakt van afvalplastic, door het ijskoude landschap reisde. De kinderen luisterden ademloos naar hoe materialen die normaal gesproken op de afvalhoop zouden belanden, nu een nieuw leven kregen in een voertuig dat een van de meest extreme plekken op aarde trotseerde.

Solar Voyager rijdend

Een waardevolle boodschap

Daarnaast gaf Edwin een inkijkje in ons werk op de werf, waar we schepen bouwen van afvalplastic. Hij benadrukte hoe belangrijk het is dat we leren afval te zien als een grondstof. De leerlingen kregen zo een waardevolle boodschap mee: afval is niet het einde, maar juist een nieuw begin in een circulaire samenleving. Leerlingen ontdekken de kracht van afvalplastic.

De les ging verder dan alleen duurzaamheid. Een van de grootste indrukken was Edwin’s verhaal over doorzettingsvermogen. Hij vertelde hoe hij talloze keren fouten heeft gemaakt tijdens zijn projecten, maar altijd bleef doorzetten. Dit inspireerde de leerlingen om te beseffen dat falen een essentieel onderdeel is van leren en groeien.

We konden ons wel voor ons kop slaan

Het enige waar we achteraf spijt van hadden? We waren zo in de ban van de enthousiaste leerlingen dat we helemaal vergeten zijn om een foto te maken! Toen de kinderen eindelijk met een brede glimlach en boordevol nieuwe ideeën weer op weg gingen naar school, was het moment voor een foto al lang voorbij.

Ook een bezoek brengen aan de werf?

Op de werf ontvangen we vaker groepen variërend uit het onderwijs, bedrijfsleven en overheid. Een rustgevende plek om te ontdekken, leren en geïnspireerd te raken. Lijkt het je gaaf om jouw volgende event, meeting of excursie op onze scheepswerf te houden? Neem dan contact met ons op.

Bedrijfsevent georganiseerd op de werf van Clean2Anywhere

SHARE THIS STORY
COMMENTS
ADD A COMMENT