';
Business expedition

Lets do something crazy!

Samen met 20 gelijkgestemde ondernemers de inhoud van jouw vuilcontainer transformeren naar waardevol materiaal en iedereen laten ontdekken: weggooien is zonde!
Image

mission impossible

Wat gebeurt er als je besluit niets meer weg te gooien? Welke ontwikkelingen maak jij dan door en wat brengt het je?  Afval wordt grondstof en kosten worden opbrengsten. Goed voor jouw onderneming en goed voor de natuur. Onmogelijk?

Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het kan!
Filosoof P. Langkous

Het inspirerende bewijs

Laat je inspireren door het verhaal van Clean2Antarctica

What started with a small idea is now a great story

Een Journey met tallship Morgenster en een expeditie met een zelf gebouwde Solar Voyager op Antarctica. Ontstaan door een simpel besluit van Liesbeth en Edwin ter Velde om niets meer weg te gooien. Ze bouwden de Solar Voyager deels uit afvalplastic. Experimenteren, persoonlijk afzien, struikelen en opstaan leverde hen veel onverwachte ervaringen op. De breed maatschappelijke samenwerking die is ontstaan door dit project heeft veel resultaten gebracht. Resultaten die gebruikt kunnen worden als bouwstenen voor de transitie naar een ‘nieuwe –circulaire- wereld’.

 

Als wij de inhoud van onze vuilnisbak al een grote expeditie kunnen realiseren wat gebeurd er dan wanneer jij de inhoud van je bedrijfscontainer inzet?

Programma

• Het team: 20 ondernemers
• De voorbereiding: 3 middagen van 13:00 tot 16:00
• De ontdekking: 2 zaterdagen op een verrassende locatie van 08:00 tot 18:00
• Het reis verhaal: 1 vrijdagavond van 19:00 tot 22:00

Het team
In een selectieproces worden 20 ondernemers geselecteerd om deel te nemen in het expeditie team.

De voorbereiding
In 3 middagen vertellen we over de missie van C2A. Een ‘inspirational speech’ maakt duidelijk hoe wij het hebben aangepakt bij Clean2Antarctica. Je krijgt onze documentaire te zien en we vertellen je over de filosofie van het omdenken. En dan is het aan jou. Je start met het omkeren van je de bedrijfscontainer voor een goede analyse. Gewapend met de kennis die je hebt opgedaan in deze voorbereidingsfase ga je op reis.

De ontdekking
In twee zaterdagen ga je met je teamleden, op een uitdagende locatie, opzoek naar oplossingen en kansen. Je ontwikkelt nieuwe producten of handel die een boost geeft aan je onderneming. En niet minder belangrijk je levert een directe bijdrage aan verduurzamen van onze maatschappij. Je leert van en met elkaar. Je vormt een collectief brein en overstijgt daarmee je eigen mogelijkheden.

Het reis verhaal
Gedurende de expeditie verzorgen wij de media communicatie. Vele geïnteresseerden volgen je ontdekkingsreis. Eenmaal thuis is het zaak om in een reisverslag je resultaten te presenteren. Laat je ontdekkingen zien, onderscheid je van je concurrenten en inspireer anderen om ook stappen te zetten naar circulair. De thuiskomst wordt gevierd op een feestelijke locatie waar jouw gasten meer dan welkom zijn.

De kosten
Deelname per persoon all-in exclusief btw: 2500,– p/p
Met je deelname draag je tevens bij aan de bekostiging van de bouw van het Fluitschip