';

Building a Fluytship

A remarkable ship with a big impact!

We gaan iets knots geks doen. We gaan een VOC Fluitschip bouwen geheel op de 17de eeuwse bouwwijze maar dan van afvalplastic. Om de wereldzee te bevaren voor handel, net als in de gouden eeuw. We gaan een nieuwe gouden eeuw ontketenen. Vele zullen ons wellicht niet serieus nemen of denken dat we met de bouw van dit opmerkelijke schip niet veel zullen bereiken. Wacht maar tot het te water gaat!

lees hier ons verhaal….

Monster aan!

Iedereen mag mee doen. Jong of oud, multinational of vrijwilligers, succesvol of afstand tot de arbeidsmarkt, iedereen is welkom en kan zijn/haar bijdrage leveren.

Stadsjutters

met een duurzame boodschap aan de wereld

Your action for a sustainable world

Een van de meest opmerkelijke bijdrage is die van de stadjutter. De stadjutter is een persoon die afvalplastic redt van de ondergang. Zij verzamelen, wassen, sorteren en knippen de materialen die daardoor transformeren in waardevolle grondstoffen. En dat is waar de ‘magic’ begint, want tijdens dat proces transformeert er ook iets in je brein; ervaar het zelf maar eens!

Stadsjutters krijgen een eervolle vermelding in het register voor stadjutters. Met je duurzaamheidsboodschap aan de wereld en een 17de eeuwse foto krijg je zo eeuwige roem voor je daad!

Register van Stadsjutters

Start small start today!

The first 17ste century wasteplastic boat

We beginnen klein. Om het vak te leren van de bouw van 17de eeuwse schepen uit afvalplastic. Ons eerste scheepje wordt een werkboot, de bijboten die bij de Fluytschepen werd gebruikt. Een klein maar heel belangrijk scheepje, want zonder de werkboot kon een Fluytschip niet uitvaren. Het lijkt comfortabel om hiermee te beginnen maar niets is minder waar. We hebben namelijk besloten mee te varen in de parade van Sail Amsterdam augustus 2020;

 

De kleinste boot met de grootse impact!

Image module